Az első kalács. 2010 február 7.

Pár évtizeddel ezelőtt tanultam meg kalácsot sütni. Igazi finom kalácsot férjem nagymamája tudott készíteni, tőle sokat tanultam.
Először egyszerű kalácsokat sütöttem,de ma már kreativitásom is hozzáteszem.

Finom kalácstészta:

Hozzávalók: 30 dkg liszt,
1 dl tej,
2 dkg élesztő,
1 evő kanál cukor,
7 dkg vaj,
3 tojás sárga,
1 egész tojás,
5 dkg mazsola,
reszelt citrom héj,
csapott kávéskanál só.

Tetejére:5 dkg mandula vagy dió,1 evő kanál kristálycukor,reszelt citrom héj.

A tepsi kikenéséhez olaj

Langyos tejbe cukrot sót teszünk és az élesztőt megfuttatjuk. A lisztet a tojások sárgájával jól kidolgozzuk, a mazsolát és a citrom héjat hozzá adjuk.
Langyos helyen megkelesztjük.

Ebből a tésztából bármilyen kalácsot lehet készíteni.
Fonott kalács,dúc,én még bejglinek is ezt használom.

Mindenkinek ajánlom,ki kell próbálni!

Reklámok