Keksz és Márton-napi liba.

27

30

32

Hozzávalók

250 gr liszt BL55
200 gr puha vaj
100 gr porcukor
csípet só
2 tojássárga
2 vaillincukor
vagy
1  rúd vanília kikapart magja.

Az összes hozzávalót tálba tettem és gyorsan összegyúrtam. Először kicsit morzsás de nem kell megijedni mert a kezünk melegétől olvadni kezd a vaj és gyorsan össze áll a tészta.
Kicsit meglisztezve becsomagoltam alufóliába és 20 percre fagyasztóba tettem.
20 perc után a felét lisztezett deszkára raktam a másik felét a hűtőbe vissza.
Vékonyra 2 mm vastagra nyújtottam és keksz mintázóval végig görgettem, majd szaggattam.
Tepsibe raktam és 170 fokon 20 percig sütöttem.
2  1/2 nagy gázos tepsivel lett ebből a tésztamennyiségből.

Márton-napi töltött liba.

Reklámok