Panna Cotta nektarinnal.

2

3

 

4
Most készítettem először és nagyon ízlik! Gyors egyszerű fenséges csemege!

3 dl tejszín
3 dl teljes tej
1 rúd vanília
4 db lapzselatin
4 evőkanál cukor

Öntethez:

4 evőkanál cukor
4 kis szemű nektarin

A tejszínt és a tejet felforraljuk a vaníliával és a cukorral. Majd levesszük a tűzről és belekeverjük a zselatin lapokat. Mikor kihűl, apró csészékbe vagy tálkába szedjük és 5-6 órára esetleg egy éjszakára hűtőbe tesszük. (én szoktam fagyasztóba is tenni)

A nektarinokat cikkekre vágjuk.
4 kanál cukorból világos színű karamellt készítünk és felengedjük 4 kanál vízzel. Mikor felolvad a karamell és forr, ekkor bele tesszük a szirupba a nektarin-cikkeket, és pár percig főzzük forgatva a gyümölcsöt.
Tálaláskor éles késsel körbevágjuk a Panna cotta szélét és meleg vízbe mártjuk a csészék alját. Tányérokra borítjuk és köré rakjuk a gyümölcsöt , tetejükre karamelles gyümölcslevet csorgatunk.