Túrós rózsák.

 

40 dkg liszt BL80
10 dkg liszt BF55
1 nagykanál Rozs liszt
1 nagykanál Graham liszt
1 nagykanál Tönkölybúza liszt
KB 3 dl víz
4 dkg élesztő
2 kávéskanál só
1 kanál cukor
1 kanál ecet
20-25 dkg öreg tésztaÖreg tészta:
3 dl víz
30 dkg BL 80 liszt
20 dkg Graham liszt vagy Tönkölybúza liszt)
1 teáskanál cukor
Ez az adag öreg tészta ,három kenyérhez elegendő!
A töltelék:

25 dkg túró
1 teáskanál ételízesítő
csípet só
1 diónyi lila hagyma
fél gerezd fokhagyma
2-3 szál zöldség zöld

Elkészítés leírása:
Előző nap kell elkészíteni a kovászt.
Másnap összeállítani közepes keményre a hozzávalókkal és legalább fél óráig keleszteni.
Mikor megkelt ,akkor deszkára téve  megformázni és  sütőformába tenni.
Még a sütőformában is 20 percig keleszteni.
A sütőt 220 fokra melegíteni és vizet tenni az aljába.50 percig szép pirosra kell sütni.
Mikor kivesszük a sütőből,bespriccelni  vízzel és gyönyörűen becserepesedik.