Finom meggyes.








Meggyes kalács. Nagyon finom.

2 dl langyos tej
3 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
2 tojás sárga
100 g joghurt
600 g liszt
20g élesztő
+ 1 tojás a kenéshez

1 vaníliás puding
3 dl meggylé
4 kanál cukor

50dkg meggy
3kanál cukor
1-2 kanál búzadara

Közepes keményre megdagasztjuk a kalácsot és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral.

Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 centi vékonyra és 8cm csíkokra vágjuk.
A csíkok közepére kenjük a meggyleves pudingot és arra rakjuk a lecsepegtetett meggyet, amit cukorba és búzadarába forgattunk meg. A két szélét összecsipkedjük és a csipkedéssel felfele belerakjuk körbe-körbe a formába.
Tetejét megkenjük tojással és 10 percig kelesztjük. Forró 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Sütés vége előtt megkenjük tej, cukor és pici vaj langyos keverékével.