Fokhagymás kenyér.

Ez a kenyér a legfinomabb kenyerek közé tartozik!
A krumplifőzőlétől és a fokhagymától nagyon jó ízű, illatos, zamatos, ropogós lett.
Összességében remekül sikerült.






Fokhagymás kenyér

350 ml burgonyafőző lé.
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet (20%)
3 kávéskanál só
1 evőkanál porcukor
80 dkg BL 55 liszt
2 dkg élesztő
+ a kovász
4 gerezd főtt szétpasszírozott fokhagyma.

5-6 gerezd főtt fokhagymát a kelesztés után a formázáskór kell rárakni a tésztára. Nagynak találtam a gerezdeket és kettévágtam.

Én a fokhagymákat megszórtam szárított petrezselyem levéllel is.

Kovász készítése, sütés előtt 1-2 nappal.

Kovász:
140 ml víz
15 BL 55 liszt
1 evőkanál olaj
½ kávéskanál só
2 dkg élesztő