Pudingos-almás kiflik


2 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
1 tk só
50 g puha vaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
+ 1 tojás a kenéshez
2 evőkanál méz
4 nagyobb alma (savanyú)
1vanílliáscukor
Ízlés szerint fahéj
2 kanál sárgabarack lekvár

2dl tej
2 kanál cukor
1 főzős vaníliás puding

Először a krémet készítettem él, hogy legyen ideje kihűlni.
Kettő kanál mézet felolvasztottam és bele tettem a kicsi kockákra darabolt almát és kevés fahéjat, vaníliás cukrot.
Főztem a mézbe az almát, majd bele tettem 2 kanál sárgabarack lekvárt és tovább főztem, amíg kicsit sűrűbb lett.
Az almáról leöntöttem a maradék levet és azt is a puding főzéséhez használtam fel.
Megfőztem a pudingot, jó keményre.
Mikor kihűlt az alma, összekevertem a pudinggal.
Megdagasztottam a tésztát és duplájára kelesztettem.
Deszkára borítottam és 12 darabra osztottam.
Téglalapot formáltam és a közepébe beleraktam a pudingos almát.