Kürtős kalács kukoricaszárra tekerve.

Kürtős kalács, csutkaszárra tekerve.

3dl tej
80-85 dkg liszt
3 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál só
2 tojás
2 tojássárgája
8 dkg margarin
4 dkg élesztő
1 vaníliás cukor

8-10 kanál kristálycukor a görgetéshez+
1-2 vaníliás cukor
Ízlés szerint lehet a cukorba diót, fahéjat tenni.

Az összes hozzávalót beleteszem a kenyérsütőbe, dagasztatom és kelesztetem.
Mikor duplájára kelt, kiborítom a lisztezett gyúródeszkára és fél centi vékonyra nyújtom.
A jól megmosott csutkaszárat bekenem olajjal és a tésztából kettő centis csíkokat vágok és feltekerem a csutkaszárra.
Tenyeremmel a deszkán görgetem egy párszor és ismét körbe kenem olajjal, majd kristálycukorba hempergetem.
A tepsibe téve is kelesztem 10-15 percig.
Forró 180 fokos sütőbe teszem és pirosra sütöm.