Lekváros kalácstorta.

1 kg liszt
15 dkg vaj
1db tojás+1 sárgája
5-6 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
1 teáskanál só
5 dl tej

Közepes kemény tésztát dagasztunk, a vajat négy részletben adagoljuk a tésztába.
Addig dagasztjuk, amíg selymes, sima, hólyagos lesz.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán tetszés szerint formázzuk. Tepsibe téve ismét 20-25 percig kelesztjük.
Végül megkenjük tojással és előmelegített sütőbe megsütjük.
Mikor szép pirosra sült, megkenjük cukros vízzel. 1 kanál cukor, 1 teáskanál víz.
Ebből a tésztából bármilyen kalácsot lehet sütni. Fonott, dúc, lekváros kifli és még sorolhatnám.
Egyszerű és finom kalács.

Reklámok