Állatok kürtős-kalács tésztából.

Kürtös kalács, csutkaszárra tekerve.

 

 

3dl tej

80-85 dkg liszt

3 evőkanál kristálycukor

1 kávéskanál só

2 tojás

2 tojássárgája

8 dkg margarin

4 dkg élesztő

1 vaníliás cukor

 

8-10 kanál kristálycukor a görgetéshez+

1-2 vaníliás cukor

Ízlés szerint lehet a cukorba diót, fahéjat tenni.

 

Az összes hozzávalót beleteszem a kenyérsütőbe, dagasztatom és kelesztetem.

Mikor duplájára kelt, kiborítom a lisztezett gyúródeszkára és fél centi vékonyra nyújtom.

A jól megmosott csutkaszárat bekenem olajjal és a tésztából kettő centis csíkokat vágok és feltekerem a csutkaszárra.

Tenyeremmel a deszkán görgetem egy párszor és ismét körbe kenem olajjal, majd kristálycukorba hempergetem.

A tepsibe téve is kelesztem 10-15 percig.

Forró 180 fokos sütőbe teszem és pirosra sütöm.

Reklámok