Kezdőlap » kalács » Vajdasági sós. Nagyon finom!

Vajdasági sós. Nagyon finom!

Vajdasági  sós.

Tészta:80 dkg lisztet2 dlolajjal egy tálba elkeverni.1 evőkanál cukrot 1 élesztővel egy pohárba tenni, felfuttatni egy kevés langyos tejjel. Ezt hozzátenni a tésztához+fél liter langyos tejet.

Ezeket össze kell dagasztani,keleszteni nem kell! !

Ha kész 4 felé kell osztani, kinyújtani,

töltelékkel megkenni.

 

Töltelék:

1 ráma, 3 tojás sárgája, 1 evőkanál só, ezeket simára keverni. A 4-ed részt kinyújtott tésztát megkenni a töltelék 4-ed részével, majd felcsavarni, lenyomkodni, hogy téglalap alakú legyen.

A tetejét meg kell kenni 1 egész tojással ,amihez kevés piros paprikát is szórhatunk.

Köménymagot vagy szezám magot is szórhatunk rá.

Háromszög alakra felszelni, és tepsibe rakni.

About these ads

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

You are commenting using your Twitter account. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

You are commenting using your Facebook account. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

You are commenting using your Google+ account. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s